350 nappulaa skulasi kevätturnauksessa

Virkkalassa oli mahti urheilujuhlan tuntua, kun keskuskentän nurmella pelattiin tasokas nappulaikäisten jalkapalloturnaus. Mukana oli 36 joukkuetta ja lähes 350 pelaajaa ikäluokista 2007-2004. Turnaus huipentui illalla P11-sarjan finaaliin, jossa kotijoukkue ViTa ja vantaalainen KoiPS:n ratkaisivat paremmuuden vasta rangaistuspotkukilpailulla.

Turnaus alkoi aamuisessa tihkusateessa. P8- eli 2007-syntyneiden sarjassa oli joukkueita mukana laajalti Uudenmaan alueelta mm. LPS Laajasalosta, HJK Helsingistä, KP-75 Keravalta ja Honka Espoosta sekä kotijoukkue ViTa kolmella joukkueella ja Lopa. Keravan pojat olivat vahvoja samoin HJK. Pääkaupunkiseudun joukkueet pelasivat fyysistä peliä ja prässäsivät kovaa kahdella hyökkääjällä. Se toi myös tulosta. Paikalliskamppailussa ViTa ja Lopa päätyivät tasapeliin.

Aurinko putkahti esiin puolen päivän aikaan, kun P9-joukkueet aloittivat omat ottelunsa. Joukkueet olivat pääosin Länsi-Uudeltamaalta, kaukaisin Salosta SalPa, joka olikin sarjan A-lohkon vahvin nippu. B-lohkossa otteluita hallitsi tammisaarelainen EIF taitavalla joukkueella. ViTan ja Lopan kohtaamisen vei niukasti kotijoukkue.

Keli sen kuin parani, ja pelitkin alkoivat kuumottaa P10-sarjan otteluissa iltapäivällä. Kova vääntö käytiin kärkijoukkueiden ViTan ja vantaalaisen VJS kesken. Joukkueet kohtasivat kuukausi sitten HJK-turnauksessa, jossa VJS vei matsin 3-2. Virkkalan pojilla oli nyt revanssin paikka, mutta se ei vielä onnistunut: vantaalaiset veivät turnausvoiton mukaansa 3-2 voitolla.

Turnaukseen osallistui myös ViTa Nappuloiden tyttöjoukkue Pinkit. He palasivat kahdella joukkueella ystävyysottelut Mini Harakoita vastaan.  Aurinkoinen lauantai oli hauska ja jännittävä päivä Pinkeille, koska tämä oli heidän ensimmäinen turnauksensa.

Lauantai-ilta huipentui P11/10-sarjan finaaliotteluun, jossa vastakkain olivat turnauksen isäntäjoukkue ViTa ja KoiPS Vantaalta. Molemmat joukkueet hallitsivat alkulohkojen pelinsä suvereenisti. Finaalista odotettiin tasaista. Vita aloitti vahvasti ja johti peliä puoliajalla 2-0, mutta koivukyläläiset nousivat tasoihin, ja ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailulla. Sen vei Vita selvästi ja pääsi myös juhlimaan kevätturnauksen makeaa voittoa.

Turnaus oli Vita Nappuloiden vanhempien talkootyöllä järjestetty tapahtuma. Talkoolaisia oli yli 80 Vitalaista futisiskää ja –äiskää, jotka rakensivat buffetit ja pelikentät, hoitivat liikennejärjestelyt, laativat otteluohjelman, kirjasivat ilmoittautumiset ja tulokset, tiedottivat, keittivät kahvit, paistoivat makkarat, sekä leipoivat myös ne kuuluisat mokkapalat, jotka ovat junnufutisrahoituksen ydin tärkeimpänä buffetin myyntituotteena.

Vieraat kiittelivät järjestelyjä paikan päällä ja myös jälkikäteen sähköpostilla. Paikallinen talkoohenki ja sen tuoma hyvä meininki on tarttuvaa ja muodikasta. Virkkalan keskuskenttää kehuttiin hyväksi paikaksi futikselle.

Teksti: RvK