Turnausoppia HJK:n vieraana

ViTa Nappuloiden ulkokausi käynnistyi HJK-turnauksessa huhtikuun aurinkoisena viikonloppuna.
Pitkän ja pimeän talven hallikauden jälkeen, ViTa-pelaajat kirmasivat Somera Stadionin ympäristön kentillä intoa puhkuen. Lauantain aloituspäivänä paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta. Pelitkin sujuivat mallikkaasti.

2016 194ViTa Nappuloiden turnauksen tavoitteena oli joukkuepelin kehittäminen, mutta yhtä lailla myös turnauskäytäntöjen opettelu. Valmistautuminen turnaukseen, ruokailu otteluiden välillä ja varustehuolto kahden päivän turnauksen aikana ovat tärkeitä taitoja nappulapelaajille oppia varsinaisen otteluihin valmistautumisen ohella. ”Pelaajat tarvitsevat vanhempia apunaan, mutta on hienoa havaita, että omatoimisuus kasvaa ja pelaajat ottavat jo vastuuta omasta harrastuksestaan”, sanoo ViTa Nappuloiden vastuuvalmentaja Raimo von Konow.

On hienoa havaita, että omatoimisuus kasvaa ja pelaajat ottavat jo vastuuta omasta harrastuksestaan

ViTa Nappulat oli liikkeellä kolmella joukkueelle 2007 ja 2008 syntyneiden sarjoissa. 07 Musta joukkue pelasi topakasti koko turnauksen. Aloituspäivän kolme ottelua olivat vahva merkki tulevasta kesästä. Pallo liikkui hyvin, pelaaminen oli suoraviivaista ja tehokasta. Virkkalan pojat veivät voitot I tason sarjassa isäntäseura HJK:n joukkueista selvin numeroin. Sunnuntaina oli vastus astetta kovempi. Aamun peli reippaassa vesisateessa päättyi tasan, seuraava voittoon ja päätöspeli turnauksen ainoaan tappioon.

2016-04-16 15.22.41-1Oranssi joukkue pelasi II tasolla oivan turnauksen. Joukkue on saanut uusia pelaajia riveihinsä, joten turnauksen päätavoitteena oli joukkuepelaaminen. Siinä tapahtuikin selvää etenemistä viikonlopun aikana. Lauantain peleissä 2 voittoa ja yksi tappio, sunnuntaina yksi voitto, tappio ja tasuri.

2008 syntyneiden joukkueessa oli pelaajia usasta eri ikäluokasta. Nuorimmainen oli vasta 6-vuotias. Silti pelit sujuivat erinomaisesti. Pallo liikkui laitojen kautta ja maalijyvä oli kohdillaan. Lauantain pelit vei HJK, mutta sunnuntaina olikin ViTan vuoro.

ViTa Nappuloiden turnauksen tsempparit:  2007 Musta, Veeti Holopainen, 2007 Oranssi? ja 2008-joukkue Samu Holopainen.

Kun stadionilta marssii ulos voittajana, se on puhdasta hevimetallia THUNDER

2016 286Vierasturnaukset ovat aina nappulapelaajille hieno kokemus. HJK-turnauksen kohokohta oli kun ViTa Nappuloiden joukkueet pääsivät kukin pelaamaan yhden ottelun Sonera Stadionilla. ”Kun pojat astelivat samalle areenalle, jossa HJKn edustusjoukkue pelaa Mestarien liigan karsintaotteluita, se oli jotain erityistä. Ja kun sieltä stadionilta marssii ulos voittajana turnauksen isäntäjoukkueesta heidän omassa pyhätössään, se on puhdasta hevimetallia THUNDER”, sanoo ViTa Nappuloiden vastuuvalmentaja Raimo von Konow.

Teksti: Raimo von Konow

Kuvat: Emmi Parviainen