Nappulat Tallinnassa

P08 ja P07 -joukkueiden ensimmäinen turnausmatka ulkomaille Tallinnaan oli onnistui kaikin puolin. Matka sujui mainiosti, ja pelikin Reval Cupissa oli mallikasta. Pelaaminen vieraassa ympäristössä vahvisti poikien itseluottamusta,  joukkuehenki oli saumatonta ja pelaajat nauttivat yhdessäolosta.

P07 joukkue sijoittui alkolohkossan upeasti toiseksi ja voitti mm. HJK keltaisen lohkovaiheessa selvin nuneroin 3-1. Tasainen ottelu Nömme Unitedia päättyi harmittavasti tasan 4-4. Siinä ottelussa meillä oli  vahva pelinhallinta, mutta jäädyimme lukuisissa maalintekopaikoissa. Päätöspäivän voitokas aamuottelu HJK:ta vastaan vei sen verran mehuja joukkueelta, että pronsimatsissa ei enää peli ns. skulannut.

P08 oli myös liikkeellä ja oli aloituspäivänä hieman altavastaajana, mutta piristi otteitaan sunnuntaina. Aamuottelussa Viljandi Tulevik kaatui 4-0 ja tasaisessa päätösottelussa Pakri SK:ta vastaan hävisimme vain niukasti 2-3.

Turnausmatka on opettava kokemus. Itärajan takana pelataan kovempaa fudista kuin kotikentillä, ja sitä pelikokemusta myös lähdimme myös Talinnasta hakemaan. Paitsiosäännön noudattaminenkaan ei ollut niin nöpönuukaa, mikä sekin avasi pelaajien käsitystä pelin luonteesta. Jalkapallossa pitää olla mukana pihapelimäistä ”jujua”.

Tärkein kokemus turnauksessa oli isolla kentällä pelaaminen. P07 oli pelannut aikaisemmin vain kaksi ottelua 8v8-kentällä ja P08 nämä pelit olivat ensimmäisiä laatuaan. Tässäkin valossa Reval Cup oli huippureissu.

Teksti ja kuvat: Ramo