Mahtipeliä omassa futsalturnauksessa

Aamuaurinko paistoi Siuntion pelloilla keväisesti, kun ViTa Nappuloiden futsalturnaus käynnistyi Siuntion uudessa monitoimihallissa (Folksam Arena). Sunnuntaipäivän aikana P05-P08-joukkueiden futsalturnauksessa pelattiin yhteensä 36 ottelua neljässä eri sarjassa.  ViTa Nappulat esitti vahvaa pelaamista kotiturnauksessaan.

“Tietääkseni tämä oli ensimmäinen junnupelaajien futsalturnaus täällä päin koskaan. Mahtiskabat, hyvää ja liikkuvaa junnufutsalia“, toteaa ViTa Nappuloiden vastuuvalmentaja Raimo von Konow.

Turnausvieraat olivat myös tyytyväisiä turnaukseen. Järjestelyt sujuivat hienosti, pelitunnelma oli korkealla ja pelaajat nauttivat nopeatempoisesta futsalpelaamisesta uudenkarheassa hallissa. Jonkin verran keskustelua aiheutti pelikenttien koko, koska joidenkin joukkueiden mielestä heidän pelitaitonsa ei riittäneet pienen tilan peliin.

Turnaukseen osallistuu yhteensä 18 joukkuetta 10 eri seurasta. Mukana ovat järjestävän seuran ViTan lisäksi EPS ja EBK Espoosta, Masalan Kisa, Siuntion Sisu, Akilles Porvoosta, GrIFK Kauniaisista, FC Reipas Lahdesta, Malmin PS, TP-49 Toijalasta ja SaPa Helsingistä.

Kotiseura ViTa Nappulat oli turnauksessa liikkeellä viidellä joukkueella. Ikäluokassa P05 Vita taisteli aamun ensimmäisen ottelun häviön jälkeen tiensä loppuotteluun. Jännittävässä finaalissa vastassa oli Akilles Porvoosta, joka vei voiton maalein 2-1. Kolmanneksi sijoittui SaPa Helsingistä ja neljänneksi EPS:n joukkue. ViTa onnistunein pelaaja oli Kuisma Kaartinen.

Viime syksynä muodostettu ViTan P06-07-joukkue jäi kovatasoisessa sarjassaan jumboksi, vaikka paransi otteitaan ottelu ottelulta. ViTa-poikien maalinteko pääsi vauhtiin vasta päätösottelussa, jossa TP-49 Toijalasta kaatui maalein 4-1. Sarjan voitti EBK, toisena FC Reipas ja kolmantena GrIFK. Vita-pojista palkittiin Santeri Komulainen.

Nuorimissa ikäluokissa P07 ja P08 ViTa Nappuloiden joukkueet peittosivat vastustajansa vauhdilla ja taidolla. P7-joukkueen maaliero oli hulppeat 22-2 ja P08-sarjassa vitalaiset veivät kaksoisvoiton. Seiskosta palkittiin Otto Parviainen ja kaseista Ola Rapp ja Jaakko Launonen.

Turnaus oli ensimmäinen ViTa Nappuloiden järjestämä futsalturnaus, koska viimein löytyi siihen tarkoitukseen sopiva halli lähiseudulta. Siuntion uudessa hallissa on loistavat olosuhteet.

ViTa Nappulat ovat osallistuneet aikaisemmin pääkaupunkiseudun futsalsarjoihin, jotka pelataan usein maan alla väestösuojissa.

“Vanhempien ja turnauksen järjestelytiimin oli mieluista sitoutua tähän projektiin. Saatujen kokemusten perusteella järjestämme syksyllä isomman futsaltapahtuman”, sanoo von Konow.

Teksti ja kuvat: Ramo

Ottelutulokset: