Seiskat FC Levadia -turnauksessa

Vita Nappuloiden 2007 syntyiden joukkue vieraili talvikauden päätteeksi huhtikuussa Tallinnassa oppimassa itäkulttuuria juniorijalkapallossa. Kovatasoisessa FC Levadian järjestämässä Pirita Cupissa Virkkalan pojilla oli vastustajinaan kilpajoukkueita isoista ammattilaiseuroista mm. Bate Borisov Valko-Venäjältä ja Ventspills Academy Latviasta. Nappulat vierailivat Tallinnassa myös marraskuussa, mutta tämä turnaus oli tasoltaan kovempi.

Nappulat tarkkailevat peliä, valokuva@Ramo

ViTa oli oman lohkonsa kakkonen ja päätyi sijoitusotteluiden jälkeen 16 joukkueen turnauksessa kuudennelle sijalle. Tuloksia tärkeämpää oli, että nappulat saivat kokemusta kansainvälisistä peleistä, sanoon ViTa Nappuloiden vastuuvalmentaja Raimo von Konow.
”Pojat näkivät ja kokivat mitä samanikäiset pelaajat osaavat Suomenlahden toisella rannalla. Pitkän viikonlopun yhdessäolosta jää myös hyviä muistoja, jotka kantavat eteenpäin ja tukevat joukkuehenkeä”.

Turnauksessa näki nykyjalkapallon suuntauksen, jossa pelaajilla on aikaa ja tilaa yhä vähämmän, sanoo von Konow.
”Kilpatasolla pelitempo on korkea. Pelaajien pallovarmuus oli hyvä eivätkä nämä päästäneet ketään ohitse kävelemällä.”

 

ViTan ”seiskat” oli  napakasti mukana pelissä. Alkulohkon kakkostila kertoo siitä, että pelit olivat tasaisia. Nappuloiden paras peli oli von Konowin mielestä FK Ventspilsiä vastaan.
”Pääsimme siinä ottelussa rakentamaan omaa peliämme ja loimme riittävästi maalintekopaikkoja, tulimme laidoilta ja tulimme keskeltä. Prässipelimme toimi.”

Vita Nappulat – FK Ventspils Football Academy, valokuva@Ramo

Vastustaja latoi tosin kaksi nopeaa maalia heti ottelun alkuun, eikä vitalaiset siihen pystyneet vastaamaan, vaikka hallitsivat pelitapahtumia. Pallo kävi kerran vastustajan ylärimassa ja kerran tolpassa. Kahdesti vastustaja siivosi pallon pois maaliviivalta.

Seuraavana päivänä Ventspilsin kapteeni kävi erikseen kättelemässä ViTa Nappuloiden kapteenin Emil Taskisen, koska latvialaiskipparin mielestä tämä pelasi niin hyvää jalkapalloa!

Seiskojen päätöspäivän sijoitusottelussa vastassa oli Bate, jolle ViTa Nappulat hävisi alkulohkossa 2-1. Bate nakutti kaksi nopeaa ja hallitsi pelitapahtumia vahvasti. Ottelu päättyi lopulta 5-2 Batelle. Bate oli erittäin hyvä kaikilla osa-alueilla ja oli von Konowin mielestä paras joukkue siinä turnauksessa, vaikka 2007-sarjan voittajaksi nousi paikallinen Martin Reimi JK.

Turnaustulokset: http://www.fclevadiapiritacup.ee/est/turniirid/2017/07-090417-07

Teksti ja kuvat: Ramo

Katso myös kuvagalleria:)